Bezpieczne płatności
Wysyłka w 72 h
Darmowa dostawa
14 dni na zwrot
Nasze produkty
Nowe produkty linii SANPROBI® Premium
SANPROBI® Premium Slim
Dla ciała – naturalne wsparcie metabolizmu
- Połączenie postbiotyku ze standaryzowanymi ekstraktami z liści zielonej herbaty i z kory cynamonowca cejlońskiego, chromem oraz kofeiną.
- Chrom przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych i prawidłowego poziomu glukozy we krwi.
SANPROBI® Premium Beauty
- Połączenie postbiotyku ze standaryzowanymi ekstraktami: z owoców z dzikiej róży, będących źródłem witaminy C, z kory sosny nadmorskiej – Pycnogenolem®; proszkiem z alg, będącym źródłem astaksantyny oraz cynkiem.
- Formuła opracowana z myślą o zachowaniu dobrej kondycji skóry, włosów i paznokci.
Pasteryzowana bakteria Akkermansia muciniphila MucT
- Tylko pasteryzowana Akkermansia muciniphila MucT otrzymała opinię naukową dotyczącą bezpieczeństwa jej stosowania od Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA).
- W postaci pasteryzowanej bakteria jest stabilna, wygodna w stosowaniu i ma długi okres przechowywania.
- Za działanie bakterii odpowiada głównie białko błony zewnętrznej Amuc_1100.
- Badanie kliniczne z użyciem pasteryzowanej bakterii Akkermansia muciniphila MucT zostało opublikowane w renomowanym piśmie medycznym „Nature Medicine” w 2019 roku.
Ambasadorki polecają
Prof. dr hab. n. med. Ewa Stachowska
biochemiczka i specjalistka z dziedziny żywienia człowieka
Jedna z najbardziej znanych specjalistek od żywienia, gromadząca na mediach społecznościowych ponad 150 tys. obserwatorów. Kieruje Katedrą i Zakładem Żywienia Człowieka i Metabolomiki Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Od wielu lat kształci dietetyków i wypuszcza ich w świat z zapasem wiedzy i ciekawości świata. Bada nowoczesne rozwiązania w dietoprofilaktyce i dietoterapii, skupiając swoje zainteresowania naukowe na mikrobiocie jelitowej.
Jedna z najbardziej znanych specjalistek od żywienia, gromadząca na mediach społecznościowych ponad 150 tys. obserwatorów. Kieruje Katedrą i Zakładem Żywienia Człowieka i Metabolomiki Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Od wielu lat kształci dietetyków i wypuszcza ich w świat z zapasem wiedzy i ciekawości świata. Bada nowoczesne rozwiązania w dietoprofilaktyce i dietoterapii, skupiając swoje zainteresowania naukowe na mikrobiocie jelitowej.
Marzena Rogalska
dziennikarka
Jedna z najbardziej znanych specjalistek od żywienia, gromadząca na mediach społecznościowych ponad 150 tys. obserwatorów. Kieruje Katedrą i Zakładem Żywienia Człowieka i Metabolomiki Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Od wielu lat kształci dietetyków i wypuszcza ich w świat z zapasem wiedzy i ciekawości świata. Bada nowoczesne rozwiązania w dietoprofilaktyce i dietoterapii, skupiając swoje zainteresowania naukowe na mikrobiocie jelitowej.
Dziennikarka, prowadząca programy radiowe oraz telewizyjne, od lat towarzysząca kobietom w ważnych rozmowach o życiu, zdrowiu, emocjach i samoakceptacji. Autorka bestsellerowych powieści. Współtwórczyni podcastu „Meno-Żadna-Pauza”, w którym z ciepłem i otwartością łączy kobiecą perspektywę z nauką. Wierzy w siłę szczerości, empatii i wzajemnego wsparcia – zarówno w rozmowie, jak i w dbaniu o siebie.
Akkermansia muciniphila
Historia bakterii w kapsułce
W 2004 roku wyizolował ją prof. Willem M. de Vos. Akkermansia muciniphila żyje w warstwie śluzowej (mucynie) jelita grubego i stanowi ok. 3% zdrowej mikrobioty. Niełatwo było ją jednak zamknąć w kapsułce. Dopiero prof. Patrice D. Cani przygotował ją w formie postbiotyku.
Postbiotyk
preparat zawierający nieożywione (np. pasteryzowane) bakterie i/lub ich składniki, które wywierają korzystny wpływ na zdrowie.
Akkermansia muciniphila
Historia bakterii w kapsułce
Postbiotyk
preparat zawierający nieżywe (np. pasteryzowane) drobnoustroje i/lub ich składniki, które wywierają korzystny wpływ na zdrowie.
2000 prac naukowych
poświęconych Akkermansii muciniphili!